again - онтологија

наново повеќе

Вид збор: Прилог
одново, пак, повторно

одново повеќе

Вид збор: Прилог
повторно, пак, наново

оттекар повеќе

Вид збор: Прилог
одново, повторно.
Турски: tekrar
Употреба: Разговорно

па повеќе

Вид збор: Прилог
пак, повторно
Употреба: Дијалектен збор
Примери:
Еве го, па иде.

пак повеќе

Вид збор: Прилог
повторно, наново, поново

пак повеќе

Вид збор: Честичка
Зад прашални зборови - за потсилување.
При восхит, изненадување и сл.
Ти пак (што си бил)!
Употреба: Разговорно

повтор повеќе

Вид збор: Прилог
повторно, одново, пак

повторен повеќе

повторниот
Вид збор: Придавка
Што станува, што се случува одново.

текар повеќе

Вид збор: Прилог
одново, повторно, пак, наново
Турски: tekrar
Употреба: Архаизам

текрар повеќе

Вид збор: Прилог
текар
Турски: tekrar
Употреба: Архаизам