arbitrariness - онтологија

произвол повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
самоволие, насилство
Употреба: Ретко

произволност повеќе

Види и: произволен (прид.)
произволноста
Вид збор: Именка, женски род
Без секаква основа, без секакво органичување.