armored - онтологија

панѕирен повеќе

Види и: панцирен (прид.)
панѕирна
Вид збор: Придавка
панцирен
Примери:
Панѕирна (панѕурна) кошула.

панѕирли повеќе

Вид збор: Придавка
панцирен
Примери:
Панѕурли кошула.

панѕирлив повеќе

Види и: панцирен (прид.)
панѕирлива
Вид збор: Придавка
панцирен
Употреба: Народна поезија
Примери:
Руво панѕурливо.

панѕирлија повеќе

Вид збор: Придавка
панцирен
Примери:
Кошулата панѕирлија.

панѕиров повеќе

Види и: панцирен (прид.)
панѕирова
Вид збор: Придавка
панцирен
Употреба: Народна поезија
Примери:
Да променам руво панѕурово.

панцирен повеќе

панцирна
Вид збор: Придавка
Заштитен со панцир, изработен од панцир.
Употреба: Воен термин

панцирли повеќе

Види и: панцирен (прид.)
панцирлија
Вид збор: Придавка
панцирен
Примери:
Панцирли кошула.