arrested - онтологија

притворен повеќе

притворени
Вид збор: Придавка
Што е во притвор.
Употреба: Правда

притвореник повеќе

мн. притвореници
Вид збор: Именка, машки род
Лице што е во притвор.
Употреба: Правда