artificial - онтологија

артифициелен повеќе

артифициелниот
Вид збор: Придавка
Вештачки, направено од човечка рака.
извештачен

вештачки повеќе

вештачкиот
Вид збор: Придавка
Што не е природен, што се создава, што не се добива по природен пат.

извештачен повеќе

извештачениот
Вид збор: Придавка
неприроден, наместен, усилен

неприроден повеќе

неприродниот
Вид збор: Придавка
Што не се случува, не се добива по природен пат; вештачки.

правен повеќе

правни
Вид збор: Придавка
Што не е природен, вештачки.
Употреба: Разговорно