assimilation - онтологија

асимилација повеќе

(едн.) асимилацијата
Вид збор: Именка, женски род
Претопување, присоединување при што се губи обележјето и се обезличуваат основните карактеристики.
Албански: asimilim
Процес при кој се врши преглас на гласовите.
Албански: asimilim
Употреба: Лингвистика
Процес на претворање на сварената храна во материи што градат телесни ткива.
Албански: asimilim
Употреба: Биологија