attached - онтологија

приврзан повеќе

Види и: приврзе (св.)
приврзани
Вид збор: Придавка
Што е искрен, верен, предан, постојан во односот кон некого или нешто.

придружен повеќе

придружни
Вид збор: Придавка
За писмо, документ - што се испраќа до некаде како дел од некаква целина.

приложен повеќе

Види и: приложи (св.)
приложени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) приложи

пропратен повеќе

пропратни
Вид збор: Придавка
Што е како дополнение на нешто испратено.
Примери:
пропратно писмо