authorized - онтологија

авторизиран повеќе

Види и: авторизира (св. и несв.)
авторизирани
Вид збор: Придавка
Дело, труд што му припаѓа на авторот, со потврдена сопственост од творецот.

ополномоштен повеќе

Види и: ополномошти (св.)
ополномоштениот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) Што има, поседува полномоштво.
Употреба: Правда

полновластен повеќе

полновласниот
Вид збор: Придавка
Што има полна власт над нешто.
Употреба: Правда

полномошен повеќе

полномошниот
Вид збор: Придавка