balanced - онтологија

врамнотежен повеќе

Види и: урамнотежен (прид.)
врамнотежени
Вид збор: Придавка
Што е во рамнотежа.

изедначен повеќе

изедначени
Вид збор: Придавка
Што е ист со нешто друго, со некој друг.
Примери:
Жените одеа со изедначени чекори.

одмерен повеќе

одмерениот
Вид збор: Придавка
Рамномерен по ритам и сл.

плавно повеќе

Вид збор: Прилог
складен, одмерен
Употреба: Книжевен збор

урамнотежен повеќе

урамнотежени
Вид збор: Придавка
Доведен во рамнотежа.
Примери:
Урамнотежен буџет.