bankrupt - онтологија

банкротиран повеќе

банкротирана
Вид збор: Придавка
Платежно неспособен.
Албански: i bankrotuar
Употреба: Економија

пропадне повеќе

пропаднат
Вид збор: Глагол, свршен
Изгуби пари, имот.
Албански: falimentoj

фалира повеќе

фалираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
За трговец или занаетчија, за стопанска организација пропадне, пропаѓа, банкротира.
Употреба: Економија