barefoot - онтологија

бос повеќе

боси
Вид збор: Придавка
Што е без чорапи или обувки.

босичок повеќе

Види и: бос (прид.)
босичка
Вид збор: Придавка
бос

собуен повеќе

собуени
Вид збор: Придавка
Без обувало.
Примери:
Едната нога обуена а другата собуена.