become absorbed - онтологија

внесе повеќе

внесат
Вид збор: Глагол, свршен
(се внесе) Се вдлабочи, вникне во нешто, се занесе.
Албански: thelloj

далдиса повеќе

(се) далдисаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се) занесе, (се) внесе во нешто; тргне по нешто
Турски: dalmak
Употреба: Разговорно

задлаби повеќе

задлабат
Вид збор: Глагол, свршен
(се задлаби) се задлабочи
Албански: ngushtohet
Употреба: Преносно значење

задлабочи повеќе

задлабочат
Вид збор: Глагол, свршен
(се задлабочи) Се занесе, се внесе подлабоко во нешто.
Албански: zhytem

позадлаби повеќе

Види и: задлаби (св.)
позадлабат
Вид збор: Глагол, свршен
(се позадлаби) се задлабочи
Албански: thelloj

позадлабочи повеќе

Види и: задлабочи (св.)
позадлабочат
Вид збор: Глагол, свршен
(се позадлабочи) Се задлабочи малку повеќе.
Албански: thellohet pak më tepër