bell pepper - онтологија

бабура повеќе

мн. бабури
Вид збор: Именка, женски род
Вид широка дебела пиперка.
Латински: Capsicum
Употреба: Ботаника

бабушка повеќе

мн. бабушки
Вид збор: Именка, женски род
бабура
Албански: spec dollmë
Употреба: Ботаника , Деминутив , Гастрономија

шапка повеќе

мн. шапки
Вид збор: Именка, женски род
пиперка
Албански: spec, dollmë
Употреба: Ботаника , Дијалектен збор