bellow - онтологија

зареве повеќе

зареват
Вид збор: Глагол, свршен
реве
Албански: pallë, ulëroj

зарика повеќе

Види и: рика (несв.)
зарикаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да рика.
Употреба: Зоологија

мука повеќе

мукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
рика
Албански: pëllet

разрика повеќе

разрикат
Вид збор: Глагол, свршен
За некои животни - почне силно да рика, реве.
Албански: pallë, ulëron
Примери:
Ама се разрикала кравата.

реве повеќе

реват
Вид збор: Глагол, несвршен
За некои животни - издава силен рев.
Албански: britmë

ревне повеќе

Види и: реве (несв.)
ревнат
Вид збор: Глагол, свршен
заплака, рика
Примери:
Ревнала кравата по телето.