belly - онтологија

мев повеќе

мн. мевови
Вид збор: Именка, машки род
стомак
Албански: bark, stomak
Употреба: Анатомија

меше повеќе

Види и: мев (м.)
мн. мешиња
Вид збор: Именка, среден род
мев
Албански: bark
Употреба: Анатомија , Деминутив

пупе повеќе

мн. пупиња
Вид збор: Именка, среден род
Во детскиот говор - меше, стомаче.

стомак повеќе

мн. стомаци
Вид збор: Именка, машки род
мев
Албански: bark

трбув повеќе

мн. трбуви
Вид збор: Именка, машки род
мев
Употреба: Дијалектен збор

шкембе повеќе

мн. шкембиња
Вид збор: Именка, среден род
За човек - лабав и дебел, со голем мев.
Албански: trashavel, barkmadh
Употреба: Преносно значење , Разговорно