beloved - онтологија

возљубен повеќе

возљубениот
Вид збор: Придавка
Што е многу сакан, почитуван.
Употреба: Книжевен збор

љубен повеќе

љубени
Вид збор: Придавка
Што е предмет на љубов, што е сакан.