blister - онтологија

бабуле повеќе

мн. бабулиња
Вид збор: Именка, среден род
Меур на кожата полн со течност.
Албански: fshikë
Употреба: Медицина

клобурец повеќе

мн. клобурци
Вид збор: Именка, машки род
Меур на кожата.
Албански: fshikë, flluskë
Употреба: Медицина

мозол повеќе

мн. мозоли
Вид збор: Именка, машки род
плускавец
Албански: fshikë, flluskë
Употреба: Медицина

плик повеќе

мн. пликови
Вид збор: Именка, машки род
плускавец
Албански: fshikë
Употреба: Медицина

плуска повеќе

мн. плуски
Вид збор: Именка, женски род
плускавец
Албански: fshikë
Употреба: Медицина

плускавец повеќе

мн. плускавци
Вид збор: Именка, машки род
плуска, плускавица
Албански: fluskë
Употреба: Медицина

плускавица повеќе

Види и: плуска (ж.)
мн. плускавици
Вид збор: Именка, женски род
плуска
Употреба: Медицина

плускарец повеќе

Види и: плускавец (м.)
мн. плускарци
Вид збор: Именка, машки род
плускавец
Употреба: Медицина