blow up - онтологија

дига повеќе

Види и: дигне (св.)
дигаат
Вид збор: Глагол, несвршен
минира
Албански: destabilizoj

дуе повеќе

дујат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
(се дуе) Се полни, се подува, се исполнува со воздух.
Албански: frzhet, mbushet me ajr

надуе повеќе

надујат
Вид збор: Глагол, свршен
(се надуе) се зголеми, се преполни
Албански: zmadhoj

обдуе повеќе

Види и: подуе (св.)
обдујат
Вид збор: Глагол, свршен
подуе