bony - онтологија

ковчест повеќе

ковчестиот
Вид збор: Придавка
Што има јаки, испакнати коски.

кокалест повеќе

кокалестиот
Вид збор: Придавка
ковчест
Употреба: Дијалектен збор

коскен повеќе

коскениот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на коска; што е направен од коска, што се добива од коска.

коскест повеќе

коскестиот
Вид збор: Придавка
ковчест

костелив повеќе

костеливиот
Вид збор: Придавка
Што има силни, крупни коски.

коштилав повеќе

коштилавиот
Вид збор: Придавка
Човек што има развиени, поизразени коски.