bookkeeping - онтологија

книговодство повеќе

мн. книговодства
Вид збор: Именка, среден род
(само едн.) Систем на евиденција што се води во специјално одредени, деловни книги и служи за евидентирање и контрола на имотната состојба и финансиските промени во некоја стопанска или друга организација.
Албански: kontabilitet
Употреба: Економија
Организационен оддел што врши книговодство.
Албански: kontabilitet
Употреба: Административен термин