borrower - онтологија

заемодавач повеќе

Види и: заемодавец (м.)
мн. заемодавачи
Вид збор: Именка, машки род
заемодавец
Албански: huadhënës
Употреба: Економија

заемодавец повеќе

мн. заемодавци
Вид збор: Именка, машки род
Лице што дава заем.
Албански: huadhënës
Употреба: Економија

позајмувач повеќе

мн. позајмувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што зема заем.
Албански: huamarrës
Употреба: Економија