bowling alley - онтологија

куглана повеќе

Види и: кугларница (ж.)
мн. куглани
Вид збор: Именка, женски род
кугларница
Употреба: Спорт

кугларница повеќе

мн. кугларници
Вид збор: Именка, женски род
Место со посебно уредена патека каде што се одвива куглањето.