break through - онтологија

пребие повеќе

Види и: бие (несв.)
пребијат
Вид збор: Глагол, свршен
За светлина, зрак - прекрши.
Албански: thej

пробие повеќе

пробијат
Вид збор: Глагол, свршен
Насилно помине низ нешто нарушувајќи ја претходната состојба.
Албански: depërtoj

провали повеќе

провалат
Вид збор: Глагол, свршен
пробие
Албански: depërtoj