bribe - онтологија

купи повеќе

купат
Вид збор: Глагол, свршен
Привлече на своја страна со мито, ласкање.
Албански: blej
Употреба: Пејоратив

подмачка повеќе

подмачкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде мито, поткуп.
Албански: lyej, jap mitë, ryshfet
Употреба: Преносно значење , Разговорно

подмити повеќе

подмитат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде мито, поткупи некого.

поткупи повеќе

поткупат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде поткуп, подмити.
Албански: mitos, ryshfet
Употреба: Економија , Правда

потплати повеќе

потплатат
Вид збор: Глагол, свршен
Поткупи, подмити некого.
Албански: mitoj, blej me ryshfet