bribed - онтологија

платен повеќе

платени
Вид збор: Придавка
поткупен
Албански: i paguar, i korruptuar
Употреба: Правда

поткупен повеќе

поткупени
Вид збор: Придавка
Што прима поткуп, што е подмитлив.
Употреба: Правда