bring down - онтологија

кутне повеќе

кутнат
Вид збор: Глагол, свршен
Собори, падне, легне некого при борење.
Албански: rrëzoj

обори повеќе

оборат
Вид збор: Глагол, свршен
Надвие некого во борење.
Албански: mundë, rrëzoj
Надмине досегашен резултат, рекорд.
Албански: rrëzoj
Употреба: Спорт

смолкне повеќе

смолкнат
Вид збор: Глагол, свршен
Со влечење симне нешто од високо.
Албански: shkarkoj

собори повеќе

соборат
Вид збор: Глагол, свршен
Урне власт.
Албански: rrëxoj

струполи повеќе

струполат
Вид збор: Глагол, свршен
Собори нешто со шум.
Албански: përmbys, rrëxoj
Примери:
Го струполи на земја.

струполува повеќе

Види и: струполи (св.)
струполуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
кутне
Албански: rrëxoj, përmbys

убори повеќе

уборат
Вид збор: Глагол, свршен
обори, собори
Употреба: Народна поезија