brush - онтологија

исчетка повеќе

Види и: четка (несв.)
исчеткаат
Вид збор: Глагол, свршен
Исчисти, уреди, дотера нешто со четка.

расчетка повеќе

расчеткаат
Вид збор: Глагол, свршен
Со четкање расчешла, среди, исчетка коса и сл.

фрчоса повеќе

Вид збор: Глагол, свршен
исчетка, исчисти
Турски: fırçalamak
Употреба: Разговорно
Примери:
Фрчосај ми ги чевлите

фрчосува повеќе

Види и: фрчоса (св.)
фрчосуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
четка, чисти
Употреба: Разговорно
Примери:
Сам си ги фрчосува чевлите.

четка повеќе

четкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Чисти со четка.
Примери:
Четка алишта, чевли.