brutish - онтологија

ѕверски повеќе

ѕверскиот
Вид збор: Придавка
Што му припаѓа, што се однесува на ѕвер.

скотски повеќе

скотска
Вид збор: Придавка
Таков како на скот.
Примери:
скотски живот