bum - онтологија

влечигора повеќе

мн. влечигори
Вид збор: Именка, женски род
неуреден човек
Употреба: Разговорно

влечиортома повеќе

мн. влечиортоми
Вид збор: Именка, женски род
Неуреден човек, мрзлив човек, дембел.
Употреба: Разговорно

влечипола повеќе

Види и: влечигора (ж.)
мн. влечиполи
Вид збор: Именка, женски род
влечигора

уличар повеќе

мн. уличари
Вид збор: Именка, машки род
Лице со непристојно и распуштено држење.
Албански: rrugaç, endacak

уличарка повеќе

мн. уличарки
Вид збор: Именка, женски род
Жена уличар.
Албански: rrugaçe

уличник повеќе

Види и: уличар (м.)
мн. уличници
Вид збор: Именка, машки род
уличар