bureaucracy - онтологија

бирократизам повеќе

бирократизмот
Вид збор: Именка, машки род
бирократија

бирократија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Систем и начин на управување, на владеење на чиновничкиот апарат.
Албански: burokraci
Употреба: Административен термин
Административен апарат во државните установи и во стопанските организации што се поставува над вистинските носители на репродуктивниот труд.
Албански: burokraci
Употреба: Административен термин
чиновнички апарат
Албански: burokraci
Употреба: Разговорно
претерано, бесмислено администрирање
Албански: burokraci, administrim i tepruar
Употреба: Разговорно