burial - онтологија

закоп повеќе

мн. закопи
Вид збор: Именка, машки род
погреб

закопувачка повеќе

мн. закопувачки
Вид збор: Именка, женски род
закоп
Употреба: Разговорно

погребение повеќе

Види и: погреб (м.)
мн. погребенија
Вид збор: Именка, среден род
погреб
Употреба: Архаизам