burning - онтологија

горечки повеќе

горечкиот
Вид збор: Придавка
Што гори, што е запален.

парење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
жежење
Албански: përvëlim

пламтеж повеќе

Вид збор: Именка, среден род
пламтење
Употреба: Поетски збор , Ретко

разгорен повеќе

разгорениот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) разгори
Што е распламтен, распален.