buttonhole - онтологија

илик повеќе

Види и: илика (ж.)
мн. илици
Вид збор: Именка, машки род
илика
Турски: ilik

илика повеќе

мн. илики
Вид збор: Именка, женски род
Порабено дупче на облеката во коешто влегува петлицата; служи за запетлување.
Турски: ilik

илица повеќе

Види и: илика (ж.)
мн. илици
Вид збор: Именка, женски род
илика

петелка повеќе

мн. петелки
Вид збор: Именка, женски род
илика, илица
Албански: ilik