by heart - онтологија

наизуст повеќе

Вид збор: Прилог
Без да се гледа текстот, напамет.
Употреба: Архаизам

напамет повеќе

Вид збор: Прилог
Без читање текст, по паметење; без пишување.

наум повеќе

Вид збор: Прилог
Без гледање, без читање на текстот, напамет; во ум, негласно.