cabaret - онтологија

кабаре повеќе

мн. кабареа
Вид збор: Именка, среден род
Кафеана, јавен локал или мал забавен театар во кој се изведува разновидна леcна, забавна програма со музика и игра, во кој се служи пијалак.
Употреба: Сцена