cabin - онтологија

кабина повеќе

мн. кабини
Вид збор: Именка, женски род
Мала, изделена просторија со посебна намена.
Француски: cabine

каита повеќе

мн. каити
Вид збор: Именка, женски род
Кабина на брод.
Употреба: Транспорт , Туризам