cadet - онтологија

заставник повеќе

мн. заставници
Вид збор: Именка, машки род
Подофицерски чин во војската.
Употреба: Воен термин

кадет повеќе

мн. кадети
Вид збор: Именка, машки род
Питомец на воено училиште.
Употреба: Воен термин

питомец повеќе

мн. питомци
Вид збор: Именка, машки род
ученик на воено училиште
Употреба: Воен термин