calm - онтологија

смирен повеќе

смирени
Вид збор: Придавка
Исполнет со мир, со спокојство.

спокоен повеќе

спокојниот
Вид збор: Придавка
Што изразува спокојство.

сталожен повеќе

сталожени
Вид збор: Придавка
Кој се наоѓа во состојба на спокојство, на мир.
Примери:
Сталожен човек.

тивок повеќе

тивки
Вид збор: Придавка
Што изразува смиреност, кроткост.
Албански: i qetë