camping site - онтологија

автокамп повеќе

мн. автокампови
Вид збор: Именка, машки род
Заграден простор за кампување во приколки, бунгалови и шатори.
Употреба: Туризам

камп повеќе

мн. кампови
Вид збор: Именка, машки род
Уредено место cо шатори или мали, дрвени куќички за сместување и одмор на туристи.
Албански: kamp
Употреба: Туризам