canoe - онтологија

кану повеќе

мн. кануа
Вид збор: Именка, среден род
Лесен чамец, изработен од кора на дрво или од издлабено стебло обично кај северноамериканските Индијанци.
Албански: kanu
Во спортот - тесен и долг спортски чамец, со едно неприцврстено весло, обично за еден веслач.
Албански: kanu
Употреба: Спорт