capitalism - онтологија

капитализам повеќе

(едн.) капитализмот
Вид збор: Именка, машки род
Општествено-економски систем што се карактеризира cо приватна сопственост на средствата за производство, слободен пазар и пазарна конкуренција на капиталот и на работната сила.
Албански: kapitalizëm
Употреба: Економија