careful - онтологија

внимателен повеќе

внимателни
Вид збор: Придавка
учтив, љубезен

мукаетен повеќе

мукаетниот
Вид збор: Придавка
мукаетлија

мукаетлија повеќе

мн. мукаетлии
Вид збор: Придавка
(неменл. по род) Што е внимателен, претпазлив.

претпазлив повеќе

претпазливи
Вид збор: Придавка
Што настојува да ги избегне опасностите, што внимава да не се случи нешто лошо, да не згреши и сл.

совесен повеќе

совесни
Вид збор: Придавка
Кој е извршен со совест.
Примери:
Совесна работа.