carp - онтологија

крап повеќе

мн. крапови
Вид збор: Именка, машки род
Слатководна риба со тело покриено со јадри крлушки.
Латински: Cyprinus carpio
Употреба: Зоологија

крапче повеќе

Види и: крап (м.)
мн. крапчиња
Вид збор: Именка, среден род
крап