carriage - онтологија

вагонетка повеќе

мн. вагонетки
Вид збор: Именка, женски род
Мал вагон за превоз на градежен материјал, руда и сл.
Употреба: Транспорт

колесница повеќе

мн. колесници
Вид збор: Именка, женски род
Луксузна, богато украсена кола.
Употреба: Архаизам

пајтон повеќе

мн. пајтони
Вид збор: Именка, машки род
Луксузна отворена, со настрешница, коњска кола за превоз на патници.
Турски: payton Албански: pajton, karrocë, qerre
Употреба: Архаизам