carter - онтологија

арабаџија повеќе

мн. арабаџии
Вид збор: Именка, машки род
Човек чиешто занимање е да превозува стока со запрежна кола.
Турски: arabacı
Употреба: Архаизам

возар повеќе

мн. возари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што вози, превозува, што работи со запрежно возило.
Употреба: Транспорт

колар повеќе

мн. колари
Вид збор: Именка, машки род
Занаетчија што прави и што поправа запрежни коли, кочии.
Албански: karrocier

рабаџија повеќе

Види и: арабаџија (м.)
мн. рабаџии
Вид збор: Именка, машки род
арабаџија
Турски: arabacı
Употреба: Дијалектен збор