cartridge belt - онтологија

палавка повеќе

мн. палавки
Вид збор: Именка, женски род
Кожено чантиче за куршуми, фишеклија.
Албански: fisheklie

реденик повеќе

мн. реденици
Вид збор: Именка, машки род
Појас за држење куршуми.
Употреба: Воен термин

реденица повеќе

мн. реденици
Вид збор: Именка, женски род
реденик

редник повеќе

Види и: реденик (м.)
мн. редници
Вид збор: Именка, машки род
реденик

фишеклак повеќе

мн. фишеклаци
Вид збор: Именка, машки род
Кожена торбичка за чување фишеци, фишеклија.
Турски: fişeklik
Употреба: Архаизам , Воен термин