causal - онтологија

каузален повеќе

каузалниот
Вид збор: Придавка
Што ја покажува врската меѓу причината и последицата.

последичен повеќе

последични
Вид збор: Придавка
Што се јавива како последица на нешто; со кој се искажува последица.
Употреба: Граматика