chaffinch - онтологија

сипак повеќе

мн. сипци
Вид збор: Именка, машки род
сипка
Употреба: Зоологија

сипка повеќе

мн. сипки
Вид збор: Именка, женски род
Мала шарена појна птица.
Латински: Fringilla coelebs Албански: zborak, borës
Употреба: Зоологија

сипче повеќе

Види и: сипка (ж.)
мн. сипчиња
Вид збор: Именка, среден род
сипка