chamber - онтологија

камерен повеќе

камерни
Вид збор: Придавка
Што се изведува во мала просторија.
Што мал, за потесен круг, соодветен за мала просторија.

комора повеќе

мн. комори
Вид збор: Именка, женски род
Установа што ги застапува интересите на една дејност или сталеж.
Албански: odë, asociacion
Употреба: Економија