chaotic - онтологија

партизански повеќе

партизанска
Вид збор: Придавка
На брзина организиран, несистематски.
Примери:
Партизанско раководење.

урнебесен повеќе

урнебесна
Вид збор: Придавка
бучен, хаотичен
Примери:
Урнебесни викотници.

хаотичен повеќе

Види и: хаос (м.)
хаотични
Вид збор: Придавка
Без ред, лишен од системност.
Примери:
хаотична состојба